Bij de zware aardbeving in Turkije op maandag 6 februari 2023 zijn meer dan 35.000 mensen te komen overlijden en heel veel gewonden. Iedereen heeft de verschrikkelijke beelden gezien met de ravage die na de aardbeving is overgebleven. Direct na de aardbeving zijn er verschillende hulpacties opgestart. Waaronder ook de hulpactie van onze eigen charter Ramazan Cöl.

Ramazan heeft direct samen met 10 andere chauffeurs aangeboden om belangeloos het transport uit te voeren richting het getroffen gebied. Na verschillende inzamelingen door het gehele land zijn er vrijdagochtend 10 februari 2023 4 vrachtwagens vanuit de Botlek-Rotterdam vol met hulpgoederen richting het AFAD (Beheersautoriteit voor Rampen en Noodsituaties) in Ankara, Turkije vertrokken. 

Onderweg komen ze vervoerders uit heel Europa tegen die hulpgoederen naar Turkije brengen. En na een lange reis van 4 dagen met tussendoor hun verplichte rust komen ze bij de Turkse grens aan. En op de laatste dag moeten ze nog ongeveer 700 kilometer tot Ankara. Bij het AFAD in Ankara zijn al veel vrachtwagens langs geweest, Ramazan moet 24 kilometer verder zijn lading met hulpgoederen lossen. Waarmee er een einde komt aan zijn bijzondere reis om mensen te helpen in nood. 

De afgelopen weken hebben wij veel mensen gesproken die wel iemand direct of via via kende die helaas slachtoffer is geworden van de Aardbeving. Zo kwamen wij ook in contact met het Nederlands Turks Ontmoetingscentrum (NTO) in Spijkenisse. Het NTO kwam al snel in actie met een inzamelingsactie en met ondersteuning van de gemeente Nissewaard konden ze al snel een derde transport richting Ankara regelen. I.v.m. de overweldigende inzameling van de inwoners van Spijkenisse en daarbuiten was er een tekort aan opslag. Na snel schakelen met onze partners ABS Containers B.V. en Hurkens Transport en Expeditie B.V. hebben wij met een side-loader een 20ft container geplaats op locatie als tijdelijke opslag.

In samenwerking met onze partners en iedereen die zijn bijdrage wilde leveren hebben wij met deze actie het waanzinnige bedrag van € 5.659,14 opgehaald. Wij willen iedereen bedanken voor hun bijdrage en steun hierin. Het resterende deel zal worden gedoneerd aan een lokaal goed doel voor deze natuurramp.

In samenwerking met o.a. ATL Renting B.V., Voerman GroupULSI – United Logistics Services InternationalABS containers, Hurkens Transport & Expeditie B.V.,Genmark B.V., St(h)erk Foundation en alle andere donateurs!

Nogmaals dank namens ons allemaal!

 

Bedrijven welke het transport van hulpgoederen naar Turkije ook steunen:

 • ATL Renting B.V. heeft belangeloos een trailer beschikbaar gesteld.
 • Voerman Group en Ulsi zeggen gezamenlijk 300 liter diesel toe voor het transport naar Turkije.
 • In samenwerking met ABS Containers en Hurkens Transport & Expeditie B.V. hebben wij een 20ft container met sideloader geplaatst bij het Nederlands Turks Ontmoetingscentrum (NTO) in Spijkenisse t.b.v. opslag van hulpgoederen voor Turkije.
 • Genmark B.V. zegt 200 liter diesel toe voor het transport naar Turkije.
 • St(h)erk Foundation met een bijdrage in het transport naar Turkije.
 • Alle andere donateurs!

 


09/02/2023 - Na een overweldigende inzameling is de trailer van ATL Renting B.V. vandaag bij de Moskee in Rozendaal geladen met hulpgoederen.

10/02/2023 - 4 chauffeurs verzamelen in de Botlek-Rotterdam om na een korte inspectie om 09:30 te vertrekken richting de Turkse grens. 
       Vanaf de Turkse grens zullen ze hun reis vervolgen naar het AFAD (Beheersautoriteit voor Rampen en Noodsituaties) in Ankara.
       Hier zullen de hulpgoederen worden afgeleverd en verder worden gesorteerd en gecoördineerd voor transport naar de rampgebieden.
       De rit naar Ankara is +/- 3.200 kilometer en zal 4/5 dagen duren. 

       De afgelopen dagen hebben wij veel mensen gesproken die diverse hulpacties hebben opgezet. Zo kwamen wij ook in contact met het 
       Nederlands Turks Ontmoetingscentrum (NTO) in Spijkenisse. Het NTO kwam al snel in actie met een inzamelingsactie en i.v.m. 
       de overweldigende inzameling van de inwoners van Spijkenisse en daarbuiten was er een tekort aan opslag. Na snel schakelen met 
       onze partners ABS Containers B.V. en Hurkens Transport en Expeditie B.V. hebben wij met een side-loader een 20ft container geplaats 
       op locatie als tijdelijke opslag
 
11/02/2023 - Na een hele dag rijden bereikte de chauffeurs de volgende ochtend de Duits-Oostenrijkse grens. 
       Na de verplichte pauze vervolgende ze hun reis en 's middags bereikte ze de grensovergang naar Hongarije. 

13/02/2023 - Na een lange reis komen de chauffeurs aan in Bechet, Roemenië. Vanaf hier willen ze met de boot de overgang doen naar Bulgarije. 
       Maar helaas is het hier erg druk en krijgen ze geen voorrang met de hulpgoederen. Na de oponthoud en verplichte rust kunnen ze 
       eindelijk om 14hr30 aan boord. Na aankomst in Bulgarije vervolgen ze hun reis en 's avonds laat na 4 dagen bereiken ze de Turkse grens. 

14/02/2023 - Daar de chauffeurs onderweg ook hun rust moeten pakken vertrekken ze de volgende dag om 11hr00 voor het laatste gedeelte van hun reis.
       Na een lange dag reizen redden ze het net niet tot Ankara en zullen ze de volgende dag nog een kort stukje moeten tot hun eindbestemming.

15/02/2023 - Na 5 dagen zijn de chauffeurs veilig aangekomen bij het AFAD (Beheersautoriteit voor Rampen en Noodsituaties) in Ankara - Turkije. 
       Hier hebben al veel vrachtwagens door heel Europa hulpgoederen gebracht waardoor Ramazan wordt doorgestuurd naar een locatie 
       24 kilometer verder. Na het lossen van de hulpgoederen komt hiermee een einde aan zijn bijzondere reis om mensen te helpen in nood.