Bij de zware aardbeving in Turkije op maandag 6 februari 2023 kwamen meer dan 35.000 mensen om het leven en raakten velen ernstig gewond. De verschrikkelijke beelden van de verwoestingen na de aardbeving hebben diepe indruk gemaakt op iedereen die ze heeft gezien.

Direct na de aardbeving werden diverse hulpacties opgestart, waaronder die van onze eigen charter Ramazan Cöl. Samen met 10 andere chauffeurs bood hij belangeloos aan om het transport naar het getroffen gebied uit te voeren. Na verscheidene inzamelingsacties door het hele land vertrokken op vrijdagochtend 10 februari 2023 vier vrachtwagens vol hulpgoederen vanuit de Botlek-Rotterdam richting het AFAD (Beheersautoriteit voor Rampen en Noodsituaties) in Ankara, Turkije.

Onderweg kruisten ze vervoerders uit heel Europa die ook hulpgoederen naar Turkije brachten. Na een lange reis van vier dagen, met tussentijdse verplichte rustpauzes, bereikten ze de Turkse grens. Op de laatste dag moesten ze nog ongeveer 700 kilometer afleggen tot Ankara. Bij het AFAD in Ankara waren al veel vrachtwagens langs geweest; Ramazan moest nog eens 24 kilometer verder rijden om zijn lading met hulpgoederen te lossen, waarmee een einde kwam aan zijn bijzondere reis om mensen in nood te helpen.

De afgelopen weken spraken wij met veel mensen die direct of via via iemand kenden die helaas slachtoffer was geworden van de aardbeving. Zo kwamen wij ook in contact met het Nederlands Turks Ontmoetingscentrum (NTO) in Spijkenisse. Het NTO kwam snel in actie met een inzamelingsactie en met ondersteuning van de gemeente Nissewaard konden ze al snel meerdere transporten richting Ankara organiseren. Door de overweldigende inzameling door inwoners van Spijkenisse en daarbuiten ontstond er een tekort aan opslagruimte. Na snel overleg met onze partners ABS Containers B.V. en Hurkens Transport en Expeditie B.V., hebben wij met behulp van een side-loader een 20ft container geplaatst als tijdelijke opslag.

In samenwerking met onze partners en iedereen die zijn bijdrage wilde leveren, hebben wij met deze actie het waanzinnige bedrag van € 5.659,14 opgehaald. Wij willen iedereen bedanken voor hun bijdrage en steun. Het resterende deel zal worden gedoneerd aan een lokaal goed doel voor deze natuurramp.

Met dank aan onder andere ATL Renting B.V., Voerman Group, ULSI – United Logistics Services International, ABS Containers, Hurkens Transport & Expeditie B.V., Genmark B.V., St(h)erk Foundation en alle andere donateurs!

Nogmaals dank namens ons allemaal!

 

Bedrijven welke het transport van hulpgoederen naar Turkije ook steunen: 

  • ATL Renting B.V. heeft belangeloos een trailer beschikbaar gesteld.
  • Voerman Group en Ulsi zeggen gezamenlijk 300 liter diesel toe voor het transport naar Turkije.
  • In samenwerking met ABS Containers en Hurkens Transport & Expeditie B.V. hebben wij een 20ft container met sideloader geplaatst bij het Nederlands Turks Ontmoetingscentrum (NTO) in Spijkenisse t.b.v. opslag van hulpgoederen voor Turkije.
  • Genmark B.V. zegt 200 liter diesel toe voor het transport naar Turkije.
  • St(h)erk Foundation met een bijdrage in het transport naar Turkije.
  • Alle andere donateurs!