Deze vragen worden veel gesteld.

Heb je een vraag over het transport, gewicht of over iets anders? Veel vragen die we vaak krijgen hebben we hier alvast beantwoord.

Staat jou vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons via ons contactformulier of via een e-mail naar info@uctransport.nl.

Algemeen

Waarvoor staat UCT?

UCT is de afkorting van United Container Transport B.V.

Wat voor transporten verzorgt UCT?

United Container Transport B.V. is voornamelijk gespecialiseerd in het transport van alle typen zeecontainers over de weg. Maar door de jaren heen hebben wij ook geruime ervaring op gedaan in het transport van lege en/of volle tankcontainers, trailers etc.

Operationeel

Hoe boek in een transport bij jullie?

Om een container transport bij ons te boeken kunt u een aanvraag sturen via ons contactformulier of via een e-mail naar info@uctransport.nl. Vermeld hierbij graag alle informatie over het transport.

Waar kan een zeecontainer geleverd worden?

Wij transporteren zeecontainers binnen heel Europa. De locatie dient bereikbaar te zijn met een vrachtwagen combinatie. Mocht u twijfelen over de locatie dan kunnen we altijd vooraf kijken naar de bereikbaarheid. Maar de chauffeur heeft altijd de eind beslissing op locatie.

Hebben jullie ook containeropslag?

Wij verzorgen opslag op locatie bij onze partner. Deze locatie kan voor korte alsmede lange termijn opslag worden gebruikt. Tevens kunnen wij ook containers aansluiten om stroom. Alle opslag is wel op aanvraag mits er ruimte is.

Verzorgen jullie ook plaatsing op locatie?

Wij hebben de optie om de container op locatie te plaatsen met een zogenoemde side-loader. Dit is een wagen met een kraan die de container naast het chassis kan plaatsen. Dit is een ideale oplossing wanneer u geen faciliteiten heeft om de container te laden en/of lossen wat op een chassis staat of wanneer u langere tijd de container nodig heeft.

Verzorgen jullie ook kiep-transporten

Ja, wij kunnen het lossen van bulkgoederen en/of los gestorte goederen verzorgen met onze kiep-combinatie. Met deze combinatie hebben we de mogelijkheid om de container te verticaal te kantelen op het chassis in een hoek van 45 graden waardoor de goederen kunnen worden gelost. Wij kunnen 20ft, 30ft, 40ft en 45ft containers kiepen.

Zijn jullie in het bezit van VIHB-certificaten?

Ja, voor het vervoer van afvalstoffen zijn wij in het bezit van de benodigde VIHB-certificaten.

Wat is het verschil tussen een droge en reefer container?

Een reefer container is perfect voor het gekoeld opslaan of transporteren van temperatuurgevoelige producten. Zoals bijvoorbeeld medicijnen en versproducten. Deze reefer containers zijn voorzien van een koelsysteem en deze kunnen ingesteld worden tot -25° Celsius. Hiermee worden temperatuurgevoelige goederen met een gecontroleerde atmosfeer vervoerd worden zonder verlies van de kwaliteit van de goederen.

Kosten

Hoeveel bedragen de transportkosten?

De transportkosten zijn afhankelijk van het afleveradres. In uw offerte aanvraag dient u het afleveradres incl. postcodes aan te geven.

Hoe kan ik tarieven opvragen?

Voor tarieven kunt u vrijblijvend contact opnemen via ons contactformulier of via een e-mail naar info@uctransport.nl. Vermeld hierbij graag alle informatie over het transport incl. postcodes waar de container geleverd dient te worden.

Gebruiken jullie een dieseltoeslag?

Ja wij werken met een dieselclausule. Zodra u een tarief aanvraagt ontvangt u hier meer informatie over.

Wanneer ontvang ik mijn factuur?

U ontvangt uw factuur nadat het transport is uitgevoerd. Deze wordt automatisch verzonden door ons systeem naar het e-mailadres wat u heeft opgegeven.

Welke betalingsconditie geldt er?

Wij hanteren een betalingsconditie van 30 dagen, tenzij er schriftelijk andere afspraken zijn gemaakt.