Het ontstaan

Twee decennia vol containeravontuur

United Container Transport B.V. (UCT) vindt zijn oorsprong in de ambitie van William van Beers en Erwin Deiman, die in 2003 de beslissing namen om een eigen bedrijf te starten. Beiden hadden al jarenlang ervaring in de haven, maar de drang naar verdere groei en ontwikkeling bracht hen tot deze ondernemende stap.

Met de waardevolle begeleiding van John Gordijn, toenmalig eigenaar van United Container Terminals B.V., werd op 1 januari 2003 de officiële inschrijving van United Container Transport B.V. bij de Kamer van Koophandel in Rotterdam gerealiseerd. De keuze voor de naam was snel gemaakt, mede vanwege de bekendheid van United Container Terminals B.V. in de haven en daarbuiten.

In een klein kantoor aan de Bunschotenweg in Waalhaven-Rotterdam begonnen William en Erwin met een handvol trouwe klanten. Samen maakten ze de planning met een zelfgemaakt bureau op kistjes en een gedeelde telefoon. Het jaar daarop, in 2004, verhuisden ze naar een ruimer kantoor binnen hetzelfde pand, waar Edwin Weidijk en andere collega’s de jaren erna de planning versterkten.

De eerste 7 jaar kenmerkten zich door snelle groei en succes. Echter, de economische crisis die volgde, diende als een belangrijke les: niets komt vanzelf en volledige inzet is altijd vereist.

Na verschillende verhuizingen binnen hetzelfde pand aan de Bunschotenweg, werd in 2021 de stap gezet naar een eigen pand in Spijkenisse. Hier kreeg het team uitbreiding met onder andere Andries Boeren op de planning en Carola van de Loosdrecht op de administratie.

In 2022 werd dochter Laura van Beers partner binnen het bedrijf, waarmee United Container Transport B.V. haar positie als familiebedrijf verstevigde. Ook de visie op de toekomst van het bedrijf welke Laura de afgelopen jaren dat zij al werkzaam was bij het bedrijf werd steeds duidelijker. Met haar frisse perspectief en innovatieve ideeën droeg zij bij aan de verdere groei en ontwikkeling van United Container Transport B.V.

Vandaag de dag, na ruim 20 jaar in de sector, staat United Container Transport B.V. stevig op de kaart in de Rotterdamse haven. Met dagelijks ongeveer 50 auto’s en een team van 7 operationele medewerkers en 2 HR- en boekhoudmedewerkers, bieden we dagelijks hoogwaardige logistieke diensten aan onze opdrachtgevers. 

Geschiedenis

 • 2023 - 20 jarig jubileum UCT

  United Container Transport B.V. bestaat 01-01-2023 20 jaar!
 • 2022 - Laura van Beers partner

  Laura van Beers is mede-eigenaar van UCT.
 • 2021 - Verhuizing naar Spijkenisse

  UCT verhuist na jarenlang gevestigd te hebben gezeten in de Waalhaven – Rotterdam naar de Faradayweg in Spijkenisse.
 • 2021 - Familiebedrijf UCT

  Met de komst van Astrid en Laura van Beers wordt UCT officieel een familiebedrijf.
 • 2018 - 50 wagens is een feit

  UCT heeft een extreme groei meegemaakt de afgelopen jaren. Waardoor de 50e charter voor UCT een feit is.
 • 2009 - William zet UCT voort

  Erwin Deiman neemt een stap terug binnen de organisatie en gaat verder als Operationeel Manager. Hierdoor gaat UCT verder met William van Beers als enig aandeelhouder.
 • 2003 - Vestiging Waalhaven

  UCT vestigt zich in het hart van de zeecontainerbranche namelijk op de Bunschotenweg in Waalhaven – Rotterdam.
 • 2003 - Oprichting

  Oprichting van United Container Transport B.V. (UCT) door William van Beers, Erwin Deiman en John Gordijn.

United Container Transport B.V. opgericht in 2003

  MEER OVER UCT