20 jarig jubileum United Container Transport B.V.

2023 is voor United Container Transport B.V. een bijzonder jaar, namelijk ons 20-jarig jubileum. Dit jubileumjaar hebben we samen met onze collega’s, relaties, familie en vrienden niet opgemerkt voorbij laten gaan met een fantastisch feest in April. Maar hier gaan we eerst even terug in de tijd met de totstandkoming van UCT en waar wij nu, anno 2023, staan.

20 jaar geleden besloten William van Beers en Erwin Deiman de grote stap te nemen om voor hunzelf te beginnen.

William en Erwin werkten al jaren samen in de haven maar omdat zij zich bij hun huidige werkgever niet verder konden ontwikkelen namen zij de gezamenlijke sprong naar het ondernemerschap. Samen met de begeleiding en adviezen van John Gordijn (toenmalig eigenaar van United Container Terminals B.V.) schreven zij op 01 januari 2003 United Container Transport B.V. in bij de Kamer van Koophandel in Rotterdam.

De naam was snel gekozen. Omdat United Container Terminals B.V. al grote bekendheid had verworven in de Rotterdamse haven en ver daarbuiten, werd er voor United Container Transport B.V. (UCT) gekozen.

Met een klein aantal vertrouwde klanten begonnen William en Erwin in een kamertje op de Bunschotenweg in de Waalhaven-Rotterdam. Met een zelfgemaakt bureau op kistjes en met een gedeelde telefoon maakte zij samen de planning rond. Een jaar later werd er in 2004 verhuisd naar een groter kantoor binnen hetzelfde pand. Hier kwam Edwin Weidijk en andere collega’s de planning versterken.

De eerste 7 jaar van het bestaan van UCT ging zogezegd, het gas er vol op. Alles wat er aangeraakt werd veranderde in goud. Maar toen kwam de welbekende crisis. Dit deed iedereen beseffen dat niets vanzelf komt aanwaaien en niets voor altijd is. En er vanaf toen iedere dag 110% inzet moest worden gegeven.

Na een paar jaar werd het 2e kantoor op de Bunschotenweg weer te klein en dus werd er binnen het pand weer verhuisd naar een nog groter kantoor. Hier werden verschillende nieuwe mijlpalen bereikt. Zo maakte UCT de voorgaande jaren een extreme groei mee waardoor de 50e charter voor UCT een feit was. Ook kwamen echtgenote Astrid van Beers en dochter Laura van Beers het bedrijf versterken en werd UCT officieel een familiebedrijf.

Echter werd het kantoor in 2021 toch te klein en dus kwam de verhuizing naar Spijkenisse. Een eigen pand aan de Faradayweg 2 met parkeermogelijkheid en de mogelijkheid om verder uit te breiden. Op deze locatie zijn Andries Boeren op de planning en Carola van de Loosdrecht op de administratie ons team komen versterken. Dagelijks werken we nog met veel plezier aan onze planning en alle diensten die er de afgelopen jaren zijn bijgekomen.

Na 20 jaar kunnen we stellen dat UCT op de kaart staat in de Rotterdamse haven. We zijn een bekende en herkenbare logistieke speler geworden met +/- 50 auto’s die iedere dag voor onze opdrachtgevers klaar staan. Daarnaast zijn vele van onze auto’s te herkennen aan de UCT reclame. Op kantoor zijn we uitgebreid van 3 naar 7 operationele medewerkers en 2 medewerkers op de HR en boekhouding. De bureaus liggen niet meer vol met stapels papierwerk want sinds enkele jaren werken wij compleet paperless.

Collega's en charters over 20 jaar UCT
20 jaar geleden samen in het diepen gesprongen, een plank als bureau. 15 charters durfden het met ons aan, waarvan een gedeelte ook nog steeds dagelijks in onze planning. Inmiddels gegroeid naar ongeveer 50 auto's en een mooi pand in Spijkenisse. Samen een hoop hoogte maar ook dieptepunten meegemaakt. Toch soms wel trots op wat er is neergezet. Gefeliciteerd met deze mijlpaal!
Erwin Deiman
United Container Transport B.V.
In 2004 begonnen bij UCT en in de jaren die volgde de kans gekregen om mezelf te ontwikkelen als een van de dragende krachten die ik nu en in de jaren die volgen kan en mag zijn. Van een in 2003 gestart kleine transportbevrachter uitgegroeid tot een toonaangevend en betrouwbare partner in het zeecontainer transport. Iets waar we met zijn allen trots op mogen zijn, met de jongere generatie op naar de komende 20 jaar!
Edwin Weidijk
United Container Transport B.V.
UCT al 20 jaar een begrip in de Rotterdamse haven!

Al zit ik (pas) 2 jaar op de planning binnen bij UCT, ken ik het bedrijf al jaren. Als chauffeur enkele jaren voor UCT gereden te hebben toen de overstap kunnen en mogen maken om deel te nemen aan een fantastisch team dat dag en nacht klaar staat voor de klanten en chauffeurs/ charters.

Van harte gefeliciteerd met het 20 jarig jubileum! Ga zo door, samen zetten we de schouders eronder!

Andries Boeren
United Container Transport B.V.
Na 19 jaar bij een expeditie bedrijf te hebben gewerkt, kwam ik 1 1/2 jaar geleden bij United container transport terecht. Ondanks dat ik in de transport wereld bleef, is dit toch een andere tak in deze sector . Daar moest ik erg aan wennen. Ik kwam er al snel achter dat de Fam. van Beers samen met een geweldig team van werknemers van UCT een begrip hadden gemaakt ik de container transport.

Een goede service , klantvriendelijkheid staan hoog in het vaandel. In het mooie nieuwe pand wordt met veel passie en inzet gewerkt. En zorgen William en Laura samen met het team ervoor dat de chauffeurs dagelijks veilig de containers van A naar B rijden. Ik hoop nog lang een onderdeel van dit team te zijn.

Carola van de Loosdrecht
United Container Transport B.V.
Al 20 jaar staan ze paraat, het UCT team. Ga er maar eens zitten, al die telefoontjes en tar codes, je moet er voor gemaakt zijn! Maar het gaat het uct team meer dan goed af! Ze doen meer dan hun best en regelen altijd alles voor je! Vind het fijn dat ik er voor mag rijden. Ga zo door uct team en op naar nog vele jaren!
Anton Cornelissen
Anton Cornelissen
Anton Cornelissen Transport
Alweer een jaar of 10 geleden kwamen wij per toeval in het e-mail verkeer terecht waar ritten die over zijn aangeboden werden. UCT zagen wij hier vaak voorbij komen.
het is nu 3 jaar geleden dat wij uit nood, omdat wij voor 1 auto geen opdrachtgever hadden een keer contact hebben gelegd om een ritje te doen. Hier werd door de planners van UCT direct een hele dag met aansluitende ritten van gemaakt. Dit beviel de chauffeur (Rui) zo goed. De wagen werd daarom meteen voor vast ingezet.
Na een bakkie koffie met Will en Erwin besloten om een 2e auto in te zetten. Nu inmiddels uitgegroeid tot de inzet van 5 auto's die dagelijks logistiek technisch perfect ingedeeld worden door de Planners. Daarvoor dank

Gefeliciteerd met het 20 jarig bestaan van UCT. Opnaar de volgende 20!

Dempher de Kwaadsteniet
Dempher de Kwaadsteniet
Spider Container Transport B.V.
In 2002 is het begonnen voor MLD bij UCT. Toen Wil en Erwin voor hunzelf begonnen werden wij van MLD gevraagd om mee te gaan. Een grote stap voor ons allemaal, maar we gingen de uitdaging aan. We zijn eerst met Ronald met één auto begonnen en toen volgde er al snel meer. Inmiddels rijden we met gemiddeld 5 auto's. Hard gewerkt om dit bedrijf te brengen tot waar het nu is. In vele landen geweest, voor UCT is niets te ver van Italië, Majorca, Polen, Zweden, Denemarken, Zwitserland, Duitsland, België en natuurlijk ook Nederland. Oh ja en natuurlijk Rotterdam of ook wel 010.

MLD en mijn vennoten Marcel, Ruud, Ronald en ik Gertjan feliciteren jullie met het 20 jarig jubileum en wensen er nog minimaal 20 jaar erbij.

Gert-Jan van Nierop
Gert-Jan van Nierop
MLD -Meer logistic diensten en advies
Gefeliciteerd UCT team met het 20-jarige bestaan.

In de 12 jaar die ik hiervan heb mogen meemaken heeft de techniek en de ICT niet stilgestaan. Van opdrachten via de sms, naar mail en alle gewichten en container nummers doorbellen en nu reeds meerdere jaren de UCT APP om het werk door te geven en zelf in te vullen zodat we de planners meer konden ontlasten. Maar daar hebben de terminals wel weer iets op gevonden zodat de planners zich niet zouden vervelen. De TAR-codes, tijdsloten en de huidige opmars hiervan maakt het werk niet eenvoudiger. 2x een verplaatsing van kantoor omdat de computerschermen van de planners er niet meer inpasten.

Ik was 12 jaar geleden charter nummer 21, nu rijden er haast 3x zoveel we hebben wat minder persoonlijk contact maar voelen ons nog zeker geen nummer en wordt nog altijd naar oplossingen gezocht mochten er zich bijzondere omstandigheden voordoen. Zoals ik dit zelf heb ondervonden na mijn knie operatie en eerder met mijn vader, dit wordt gewaardeerd.

Ondanks dat het er allemaal niet eenvoudiger op wordt gaan we vol voor het volgende lustrum.
Nogmaals van harte gefeliciteerd.

Wim van Marion
Wim van Marion
Wim van Marion Transport
Ik rij al meer dan 17 jaar met tevredenheid voor UCT. Als je zo lang bij een opdrachtgever rijdt zegt dat el wat. De sfeer is goed. Overal is wel een wat, maar dat wordt altijd bij UCT opgelost. Wat niet onbelangrijk is, is dat de centjes op tijd zijn. En ze hebben leuke ritjes! Gefeliciteerd met jullie jubileum.
Ronald Balvert
Ronald Balvert
Balvert Transport V.O.F.
Proficiat met UCT’s 20 jarig bestaan.

Na zelf ruim 10 jaar werkzaam te zijn bij UCT kan ik niets anders zeggen dan dat ik nog steeds vol enthousiasme, plezier en tevredenheid mijn werk uitvoer voor UCT.
Dit mede dankzij de betrouwbaarheid en goede sfeer binnen een fantastische team

Ali Uludag
BEY Trans