Update: Frankrijk voert Franse stickerplicht

Berichtgeving: Frankrijk voert per 1 januari 2021 bij het rijden door stedelijk gebied de verplichting voor het hebben van dodehoekstickers in.


Alle voertuigen met een totaal toegestaan ​​gewicht van meer dan 3,5 ton dienen vanaf januari 2021 zowel aan de zijkanten als aan de achterkant uitgerust te zijn met stickers/borden ter waarschuwing van de dode hoeken. De maatregel geldt voor alle zware voertuigen die in een stedelijke omgeving rijden. Buitenlandse voertuigen zijn net zo goed onderworpen aan de verplichting. Bij het niet voldoen aan deze maatregel wordt een boete uitgeschreven van minimaal 135 euro.

Berichtgeving TLN: https://m3.mailplus.nl/wpEuwe5pcQDp-2722-60423-test-1?utm_medium=email

Update berichtgeving: https://m3.mailplus.nl/wpcU8rjRBIU4-2729-60423-test-1

 

Update 25/2/2021: Frankrijk - Dode hoek sticker


Frankrijk heeft inmiddels laten weten dat de term ‘stedelijk gebied’, zoals eerder gecommuniceerd, niet meer van toepassing is en dat de markeringsplicht van de dode hoek voor het hele land geldt.
Dit betekent concreet dat wanneer een vervoerder enkel naar een industriegebied, een shuttle (Calais) of ferry of zelfs in transit door het land rijdt, het voertuig aan deze wijziging moet voldoen. Zodra er op Frans grondgebied wordt gereden, dienen de dode hoeken gemarkeerd te zijn. De tolerantieperiode zal tot 31 maart 2021 duren. De nieuwe wettekst, zoals die in januari is gepubliceerd, zal per april 2021 door de handhaving worden gebruikt.

 

Franse stickerplicht

© 2021 UCT | Dashboard