Deelmarktnieuws - Nieuwe ECT app

Beste leden,

Vanuit ECT hebben wij de volgende informatie ontvangen welke wij graag met jullie willen delen.

In november 2021 heeft ECT een nieuwe app gelanceerd. Deze app biedt nieuws, serviceberichten, de Object Status, de Container Status en de Drukte Indicator. De laatste 3 genoemde functionaliteiten zijn alleen toegankelijk met een MyTerminal account.  MyTerminal is het online platform van ECT, met operationele informatie. Met dit schrijven willen we het belang van een MyTerminal account voor chauffeurs benadrukken en eventuele onduidelijkheden uit de weg nemen.

Voordelen van een MyTerminal account voor chauffeurs
Met name de Drukte Indicator is van belang voor chauffeurs die de ECT terminals bezoeken. Deze geeft de drukte per blokkengroep weer en geeft een melding wanneer de chauffeur verder de terminal op mag rijden indien dosering actief is. In de toekomst worden er, speciaal voor deze doelgroep, functionaliteiten aan de app toegevoegd, zoals een persoonlijk routeplan.

Het aanmaken van een MyTerminal account en instellen van autorisatie per gebruiker(sgroep)

Ieder bedrijf moet met een eigen bedrijfsprofiel geregistreerd staan bij MyTerminal. Registratie kan alleen met een geldig Kamer van Koophandel nummer en een bedrijfse-mailadres. Namens ieder bedrijf is er een beheerder (MyTerminal Administrator) die verantwoordelijk is voor het toevoegen  van collega’s aan het bedrijfsprofiel. De beheerder kan per gebruiker rechten tot functionaliteiten toekennen of intrekken.

ECT kan chauffeurs niet helpen aan een MyTerminal account. We roepen werkgevers op om hun chauffeurs te voorzien van een MyTerminal account. Hiervoor kan onderstaand stappenplan gebruikt worden.

Stappenplan:

  1. Nog geen bedrijfsprofiel bij MyTerminal? Doorloop dan de registratiestappen via de app of via de web versie van MyTerminal (https://myterminal.ect.nl/). Houd hierbij het KVK-nummer bij de hand. Het e-mailadres dat als eerst geregistreerd wordt, is de beheerder van het profiel.
  2. Na goedkeuring van het bedrijfsprofiel kan de beheerder collega’s (incl. alle chauffeurs)  uitnodigen door hun e-mailadressen toe te voegen. Kijk op Help Center voor instructies.
  3. De beheerder kan vervolgens de juiste rechten aan collega’s uitdelen. Er kan bijvoorbeeld een aparte permissiegroep voor planners en voor chauffeurs aangemaakt worden. Kijk op het Help Center voor instructies.

De oude ECT app blijft nog te gebruiken. De functionaliteit voor pushnotificaties van de Drukte Indicator is wel al komen te vervallen. Vanaf januari 2022 kan de oude app niet meer door ECT worden ge-update en wij adviseren daarom deze niet meer te gebruiken.

Voor vragen kun je contact opnemen via myterminal@ect.nl.

© 2023 UCT | Dashboard